– Зміст життя? Нет, не слышал...

Все так динамічно останнім часом, що я навіть забуваю задумуватись над змістом (а точніше, над беззмістовністю) свого життя — а це завжди було причиною нестабільного світосприйняття. Сьогодні проста розмова в онлайні спонукала мене порівняти себе з тим, хто жив в мені рік назад.
 
Ніби як змісту й не додалось особливо — життя це все та ж беззмістовна нісенітниця (евфемізм), після якої всі помруть, все що вони зробили — зникне, і про них всі забудуть. Життя — це все та ж марна трата часу; як і раніше, воно не виробляє якихось мета-цінностей. Бо все скінчиться рано чи пізно — для нас, як частинок циклічного Всесвіту. А сам Він — Всесвіт — буде існувати, відтворюючись і перероджуючись, незалежно від того є ми, чи ні. 

Саме так, в мене все залишилось на своїх місцях: неможливо займатись чимость змістовним в світі тотальної беззмістовності.
Однак, можна з-поміж всіх беззмістовних речей обирати деякі, які мають зміст — як кажуть модні психологи  «тут і зараз». Для тебе особисто. Тоді створюється чи то ілюзія щастя і змісту, чи то… можливо — зважаючи на відсутність універсального Змісту — саме таке дискретне прикладне маленьке щастя і є Щастям та Змістом насправді?

(друзям, а також команді ДемАльянсу, присвячується)

6 коментарів

Марта Мельник
«ти надто серйозно відносишся до життя, стався до нього як до явища тимчасового» (с)тирена фраза, але дає точну відповідь!
Вадим Міський
в якихось випадках воно може і оправдане — таке ставлення.
але, я вважав і вважатиму, що варто шукати якусь змістовність, ніж жити аби як, вмерти аби як і залишити по собі аби що.
Марта Мельник
ну, якби Ви вважали, що змісту нема, то я б Вам порадила щось таке, за що мене б потім мучило сумління. :)
шукати зміст — напевно більше цікаво, ніж потрібно. головне, без фанатизму. хоча, справа кожного. не буду більше нічого коментувати. краще не лізти в погляди інших людей.
Вадим Міський
хмм… і все ж таки, дуже цікаво — що б ви порадили, якби я вважав, що змісту нема)
можете порадити в приваті — обіцяю не розголошувати :)
Марта Мельник
смішне прохання :))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте