Фантастична математика від Укрзалізниці

Під час придбання квитків до Москви, готуючись до поїздки на Moscow PR Week, зіткнувся із дуже цікавою ситуацією з цінами на залізничні квитки.
 
Квиток на потяг № 142Л (Чернівці–Москва) від Чернівців до Москви коштує 658 грн.
Але, якщо цим поїздом доїхати до Києва, зійти, і знову сісти НА ТОЙ САМИЙ ПОТЯГ – загальна вартість 2х квитків вийде 480 грн!

Маємо унікальний приклад укрзалізничної математики: (Чернівці -> Київ -> Москва) не дорівнює (Чернівці -> Київ) + (Київ -> Москва).
Цей приклад цікавий також і для залізничної практики: зазвичай, поїздки на коротші відстані коштують дорожче, аніж поїздки на довші.

Питання:  За що платять різницю у 178 грн той, хто бере прямий квиток із Чернівців до Москви?

Проте, касири Чернівецького вокзалу про цю особливість знають, і тому змушують кожного, хто купує в Чернівцях білет із Києва до Москви, йти до начальника станції, писати спеціальну заяву – в якій мало того, що потрібно спитати дозволу їхати потягом № 142Л із Києва до Москви, так ще й пояснити як саме ти будеш добиратися із Чернівців до Києва. Втім, пан начальник станції, після проявленої нами зацікавленості у проблемі і бажанням розібратися в ній детально, видався не дуже лихим, а скоріше вибачливо зіслався на постанову «зверху», яка й змушує писати оцю саму заяву.

Тож, хоч математика і не найсильніша сторона керівників Укрзалізниці, додавати і множити гроші вони вміють не гірше за очільників нашої держави.

3 коментарі

Святослав Вишинський
З іншої опери: їхати до Києва, і далі з Києва до Москви _різними_ потягами так само суттєво дешевше, аніж «напряму» потягом Чернівці-Львів-Київ-Москва. Укрзалізниця — взагалі феєрична компанія. Як і все в Україні.
Максим Татарченко
а якщо виїзджати у неділю до Києва, а там «пересісти» на той самий поїзд (а це вже понеділок), то спрацює нова хрінь з різницею в ціні у вихідні та будні.

Я от сьогодні брав Хмельницький-Харків (неділя) і Харків-Хмельницький(вівторок), обидва купе, так різниця у ціні 50 грн.
Анатолій Кримський
Цікаво, як на «дикому» Заході робляться ці справи.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте