Громадська експертиза в Чернівцях: запрошуємо долучитись

Громадська організація «Інформаційно-правовий центр «Наше право» надіслала запити щодо проведення громадських експертиз діяльності Чернівецької та Львівської обласних державних адміністрацій, а також обласних і міських рад, стосовно оприлюднення їхніх нормативних актів.

Метою проведення громадських експертиз є аналіз діяльності відповідних органів влади з оприлюднення актів
на відповідність такої діяльності чинному законодавству та написання експертних пропозицій для покращення доступу мешканців до публічної інформації.

Нагадаємо, з моменту набрання чинності Законом України «Про доступ до публічної інформації», органи влади зобов'язані оприлюднювати всі нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії, проекти рішень, що підлягають обговоренню, та інформацію про нормативно-правові засади діяльності. Але на практиці далеко не кожен суб'єкт владних повноважень виконує в повному обсязі вимоги цього Закону та інших законодавчих актів, що встановлюють порядок оприлюднення нормативних актів.

В ході проведення громадських експертиз будуть підготовлені експертні пропозиції для вдосконалення роботи обласної державної адміністрації, обласної ради та міської ради з оприлюднення їхніх актів та сприяння більш ефективному доступу громадян до офіційних документів.

Запрошуємо всіх зацікавлених представників інститутів громадянського суспільства долучитись до роботи експертної робочої групи та підготовки експертних пропозицій.
Свої пропозиції надсилайте за адресою: 79058, м. Львів, вул. Газова 36/1, оф.22; тел./факс: (032) 236 70 49; e-mail: oksana.nashepravo@gmail.com;

Контактна особа — Оксана Ващук
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте