Як тричі об'їхати Екватор, не виїжджаючи за межі бюджету облради? (Оновлено)

Кілька місяців тому громадська організація ІПЦ «Наше право» надіслала запити до Чернівецької обласної та міської рад з проханням надати інформацію про видатки за статтями «Оплата праці», «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», «Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів», «Видатки на відрядження» та «Оплата комунальних послуг та енергоносіїв» протягом 2011 року. 

У своїй відповіді Чернівецька обласна рада зазначає, що заплановані видатки на її утримання протягом 2011 року склали майже 3,5 мільйони гривень. Зокрема, близько двох мільйонів пішло на заробітну плату; на «предмети, матеріали, обладнання та інвентар» — 120 тис.грн. 

Зате, як виявилось, працівники облради полюбляють їздити з комфортом. Як значиться у офіційній відповіді на запит, «відповідно до тендерної процедури передбачено оплату послуг таксі з розрахунку 1,95 грн. за 1 км. пробігу… на суму 240,0 тис.грн.»! Таким чином, згідно розрахунку, посадовці Чернівецької обласної ради запланували проїхати протягом попереднього року більш, ніж 123 тис. км. Ця відстань, між іншим, втричі довша за Земний Екватор. Втім, слід зазначити, що по факту за цією статтею витрачено майже на третину менше грошей. 

Продовження статті — тут: citizenjournal.info/?id=1855

Я от не втримаюсь і допишу в блозі ще стрічку, яка не ввійшла до статті: В бухгалтерії пояснили таку велику економію (майже третина коштів на таксі не використана)… «відсутністю голови обласної ради протягом 10 місяців». Щоб ви собі розуміли...



2 коментарі

Олег Грищук
Ну нормально голова обласної ради мав гасати, ще і на таксі (: Може він мав таксувати?
Михайло Павлюк
Добру справу робите. Хай відповідь поставлять на сайт облради офіційно.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте