Дожилися. Чернівецька область - лідер в порушенні закону про доступ...

Закон про Доступ виконується лише в чотирьох областях – запевняють експерти Центру політичних студій та аналітики. Ними стали Запорізька, Харківська, Сумська та Київська. Найзакритішими визнали Чернівецьку, Чернівгівську та Житомирську.

Рейтинг відкритості визначається щомісяця, шляхом присвоєння певного індексу відкритості кожному з п'яти об'єктів моніторингу (міські ради та державні адміністрації) в області. Потім, шукають середнє арифметичне. Значення індексу коливається в межах від 0 до 5, зростаючи якщо відповідь органу влади оформлена належним чином, надана вчасно, у визначений законом п’ятиденний термін, і містить відповіді на всі поставлені в запиті питання.
У Центрі політичних досліджень та аналітики кажуть, що з п'яти об'єктів, вибраних для моніторингу в Чернівецькій області в жовтні, взагалі не надали відповідь три: серед яких Чернівецька ОДА і міськрада.
Деталі дослідження по Чернівцям та іншим областям тут: citizenjournal.info/?id=2176.

Деякі колеги говорять, що в нашій ОДА існує стала практика — не відповідати на запити. Ніби-то, є положення про якусь спеціальну форму запиту, і ОДА не відповідає на запити, подані не за такою формою. Слід зазначити, що це пряме (!) порушення закону про доступ до публічної інформації. В ст. 19 п. 4 прямо йдеться про те, що "запит подається в довільній формі". Хтось мав із цим проблеми?

3 коментарі

Юлія Червенюк
А це ж саме сьогодні я ходила з браслетом із надписом «З-н „Про доступ до публічної інформації“ діє»…
Я не сподівалася побачити у списку аутсайдерів і Чернівецьку область…
Сергій Янушевський
Сумно, але цікаво. Якщо проаналізувати список тих, хто очолює обласні адміністрації, то одразу стає зрозуміло, чому ми такі закриті…
Вадим Міський
ОДА сьогодні виправдалася з приводу своєї закритості. А Бурбак, зіславшись на порушення під час виборів та на закритість влади вимагав відставки Папієва. В ЦПСА ж говорять, що Чернівецька ОДА — унікальна: одні запити вона приймає, інші — ні.
citizenjournal.info/?id=2388
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте