“Влада vs. Одиниця” — Недільне чтиво в [Суб'єктиві]

“На конях сиділи поліцейські в однакових шоломах. Це були як чоловіки, так і жінки. Ви б бачили, як ці дами працювали дубинками! Краса! У Польщі в цей час в подібних підрозділах поліції жінок не було. Видно було, що це чистісінька нісенітниця — справляються чудово!”.

Жінки, ви не проти? Ці слова, доречі, належать одному з найвідоміших правозахисників Мареку НОВІЦЬКОМУ, котрий пройшов шлях від польського підпілля в радянські часи до Президента Гельсінської фундації прав людини. Сучасники казали про нього, що “Закон був для нього межею, а не засобом влади”.

Рубрика [Суб'єктив] на порталі CitizenJournal.info цього тижня публікує першу частину однієї з найвідоміших його лекцій “Влада vs. Одиниця”. Текст дуже легкий для сприйняття, проте в ньому Мареку Новіцькому вдалося вмістити всю філософію сучасного розуміння прав людини, відносин держави та людини, рівності, прав та обов'язків, правової держави та інших супутніх понять.

“Включаєте ви телевізор, і там з’являється якийсь політик і каже, що він любить рівність, він — за рівність. Тоді потрібно подивитися, який партійний квиток у нього в кишені, тому що від цього залежить те, про що він говорить взагалі”.

Ви вже чули про концепцію “рівних шлунків”, “рівних можливостей” та “рівних законів”? Якщо не впевнені, цей вікенд — саме час все прояснити ;)

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте