Зупинити Режим, щоб вижити. План для Чернівців

Друзі, колеги, чернівчани!

Режим не має тормозів. Я був до самого ранку на Грушевського. По нас стріляють, людям відриває руки гранатами, відстрілюють очі резиновими кулями, поливають крижаною водою із водометів у 7-градусний мороз. Двоє хлопців на моїх очах вибігли голими з-поміж спалених автобусів беркуту. Їх зловили, роздягли до гола, поставили на коліна, поливали водою і били. А потім відправили голими бігти через барикади на Майдан. Надпис «преса» не рятує, і ніколи не рятував від куль та гранат. Для них це розвага — стріляти по журналістам.
 

Чи маємо ми моральне право уже третій рік терпіти в своєму місті незаконно нав'язаних «очільників», які годуються з коштів ПР, виконують їх волю і відверто полюють в очі громадянам?
  
Чи недостатньо є свідчень того, що обрана міськрада та режимний «очільник» не відображають інтересів громадян? Фракція тушок — що прийшли під прапорами «Батьківщини», фракція «Наша Україна» — яка більше не має материнської партії і тому безвідповідальна — відкрито співпрацюють з Режимом. В результаті «очільник» ветує рішення ради, а за ініціативи депутатів «шиються» справи на студентську молодь.
  
Чи маємо ми — громадські активісти, медіа, ВО Майдан, ГКР, опозиція — право скласти руки і чекати нових виборів, позбавивши громаду Чернівців голосу в своєму місті?
  
Ми знаємо, що Чернівчани не підтримують Януковича, ПР та Михайлішина. Проте, поки вони це робитимуть тихо і поодинці — влада з ними не рахуватиметься. Я пропоную варіант плану дій об'єднаних сил спротиву Режиму у нашомі місті до обговорення сьогодні на форумі громадських організацій. Нажаль, не зможу бути присутнім фізично, але у разі погодження цього плану, прийняття його за основу і доопрацювання, чи виборлення іншого плану ефективної протидії режиму у Чернівцях — готовий долучатись всіма можливими силами і ресурсами.
  
Мета — зробити голоси чернівчан гучними, організувати дух спротиву — у дію спротиву, для того щоб мати реальний вплив на рішення «очільників» і міськради, доки не відбудуться законні вибори.
  
Завдання 1: Силами ВО Майдан, ГКР та незалежних медіа провести кампанію по донесенню до виборців Чернівців наступних меседжів:
— відсутність мера — це ігнорування їх інтересів;
— чинний склад міськради (з депутатами-тушками) довів, що працює на владу;
— реальний контроль над владою в місті має Режим Януковича;
— народний мер та народна рада, за умови підтримки жителів, змусять в.о. та компанію рахуватися з громадою.
Ресурс: волонтери від дверей до дверей, незалежні медіа, штаби та структури опозиційних партій, громадські організації.
Результат: протестні настрої стають підкріплені фактами та аргументами проти конкретних очільників Режиму у місті.
  
Завдання 2: Провести вибори народного мера і народної ради.
Ресурс:
— робота волонтерів;
— мінімальний збір за участь у виборах — на друк бюлетенів;
— агіткампанії проводяться самими кандидатами;
— штаби опозиційних партій, які найбільше зацікавлені в усуненні Режиму від влади, стають опорними комунікаційними точками.
Результат: 
— праймеріз для майбутніх політичних лідерів; 
— утворення представницького органу, що має реальну підтримку населення; 
— методи ведення кампаній кандидатами — дозволить побачити їх цілі, і стати аргументом «за» чи «проти» під час місцевих виборів 2015. 
  
Завдання 3: Унеможливити роботу Михайлішина і зрадницької міськради, допоки інтереси народу, представлені народним мером і народною радою, не будуть враховуватись при прийнятті рішень.
Ресурс: довіра мешканців до народних представницьких органів.
Методи: блокування підходів до адмінприміщень, страйк на держпідприємствах і в апаратах органів місцевого самоврядування, бойкотування та пікетування підприємств регіоналів та їх сторонників, переговори із «очільниками» із вимогою враховувати конкретні інтереси населення при ухваленні рішень.
Результат: у прийнятті рішень забезпечено врахування інтересів громади. 
  
Колеги, звісно план потребує доопрацювання. Коментуйте, аргументуйте, пропонуйте свій план. Але якщо не діяти — завтра беркут буде по-звірячому вбивати ваших дітей, вас обливатимуть крижаною водою у мороз, у вас стрілятимуть кулями і розвиватимуть під вашими ногами осколочні гранати. Якщо їх не зупинити — завтра вони залишать в живих лише згодних та терплячих. «Тормоз» в режиму не з'явиться. Чи Ви маєте в цьому сумніви?

24 коментарі

Михайло Шморгун
Вадім. Це утопічний план, бо у жодної з організованих сил крім влади, немає ресурсу для його реалізації. Пробач, але це скоріше емоції ніж конструктив…
Вадим Міський
Треба допрацьовувати і відсікати неконструктив. Пропонуй.
Михайло Шморгун
Я написав коєшо… відправлю зараз студентам… і Тобі у приват на ФБ, якщо хочеш…
Святослав Вишинський
Пропозиція по Чернівцям і області: громадськість і ЗМІ повинні змусити місцеву виконавчу владу (назначену Президентом) відреагувати на прийняття законів, що порушують права і свободи громадян, а також на перевищення правоохоронними органами повноважень під час наведення порядку на вулицях столиці. У цілому відповідь очевидна, але запитання слід формалізувати. Або Михайло Папієв та ін. подають у відставку, або визнають на території області закони і столичну владу нечинними, або чітко дають зрозуміти, що підтримують її — і розділяють відповідальність. Уникнення від відповіді рівноцінно оголошенню солідарності з владою. Наступні можливі кроки громадськості і ЗМІ: відмова визнавати повноваження ОДА, тиск на чиновників, інформаційна блокада. І що важливо: це не питання до місцевої представницької влади — це питання до ОДА. Не дозволяти деяким опозиціонерам вирішувати власні проблеми «під шумок» цих подій. Діяти логічно.
Святослав Вишинський
Є важливий нюанс для журналістів: останні події доводять, що закони перевищується і проти засобів масової інформації, має місце перешкоджання їхній діяльності і цілеспрямовані атаки з боку міліції. Це дозволяє пресі формально відмовитись від принципів об'єктивності та неупередженості у висвітленні діяльності виконавчної влади, і вдатись до інформаційної блокади. По брифінгам Михайла Папієва: хоча би перестати їх відвідувати навіть усупереч домовленостям про висвітлення (розірвати контракти при потребі).
Святослав Вишинський
Обов'язково: ці речі в якості головних речників повинні озвучувати журналісти, незаангажовані політичними партіями. Бажано ті, хто не були дискредитовані скандалами останнього року. Головне: не Петро Кобевко (це не справа особистих симпатій чи антипатій — це елемент ефективності).
Маріанна Антонюк
це вже було, 17 січня про ігнор влади домовились. Більшість ігнорять, хоча частина ЗМІ домовленості не підтримала.
Разом з тим, банер про невизнання законів від 16 січня розміщений на багатьох місцевих сайтах.
А сьогодні читайте свіжі місцеві газети. Зверніть увагу на першу шпальту.
Святослав Вишинський
Додатково по МВС і Олександру Демидову: змусити прес-центр УМВС у Чернівецькій обл. регулярно звітувати про стан дислокованих у регіоні підрозділів «Беркуту» і внутрішніх військ, доповідати про їхні можливі переміщення до столиці (витиснути з них таку домовленість). В разі виявлення дезінформації: інформаційно дискваліфікувати і місцеву міліцію. Окремим пунктом: необхідна мобілізація місцевих громадських активістів для можливих акцій по темі переміщення «Беркуту» і внутрішніх військ до Києва.
Святослав Вишинський
Повинна пролунати політична погроза: в разі виведення в Київ підрозділів з Чернівців — після зміни влади кадровий склад і керівництво (всі, хто віддавав і виконував накази) будуть звільнені із забороною поновитись у силових структурах. Хтось із місцевих діячів повинен чітко озвучити таку вимогу — і виконати як тільки матиме на це легальні повноваження.
Михайло Шморгун
Місцеві «діячі» забоялися. Є інформація, що могли це зробити (коли треба було), але свідомо не зробили…
а жаль… ладно… не буду розвивати тему(((
Олексій Пономаренко
В мене запитання по твоїм жалобам. Ось прочитав, що стріляли, поливали водою, кидали гранати і т.д. Запитання: це відбувалось просто так? З вашого боку ніяких дій не було, які викликали таку реакцію з боку міліціянтів? Ви мирно стояли?
Я просто дивуюсь цьому об'єктивному висвітленню подій…
По суті питань. Я наприклад не хочу щоб опозиція використала людей, як завжди, а потім кинула коли отримають владу. Тому поки що не бачу сенсу скидати цю владу у Чернівцях, щоб прийшли такі хамські особи як Козлова, Лазарєв і їм подібні. Різниця між цією владою і опозицією, що опозиція більш хитра і жадібна до влади та бабла. Розмови про народну владу і народного мера гарні, але опозиція потім перша скаже, що Ви провокатор, якщо Ви якимось чином станете у них на дорозі.
Питання до Вас ще одне: кого ви бачите мером Чернівців? Хто зможе, на Вашу думку, реально щось зробити для міста? Кого підтримають чернівчани? Хотілось би почути реальні прізвища.
Вадим Міський
Тут не має «ваших» чи «наших» боків. Є Режим, і є народ. Якщо маєте бажання — стійте коло влади і чекайте, поки «незручним» не станете саме ви. Але тоді вже точно не буде кому вас спасати, бо активістів приберуть першими.
Мер Чернівців — той, хто переможе у чесних виборах. Вибори народного мера — це реальна дія, яка допоможе виявити потенційні кандидатури для виборів 2015.
Олексій Пономаренко
Ну загальними фразами і я можу покидатись. Тобто як не було конкретики, так і немає…
А мене рятувати, чи погрожувати у стилі Козлової, не потрібно. Тут би про бумеранг помсти заряди були не зайвими.
Я якось сам, коли побачу альтернативу, а не цю жопозицію, яка до речі вже плюнула і розтерла на таких як ти вчора. Але втихаря сидить і чекає, що буде далі.
Все як було у 2004-му. Тоді теж обирали людей у керівництво за результатами хто і скільки стояв на майдані, я пам'ятаю наслідки. Тоді теж мені погрожували так же безглуздо і хамськи як це робить зараз пані Козлова…
Михайло Шморгун
http://www.youtube.com/watch?v=eel0-ZuFtoE

У Вас прєдубіждєнія. Я не знаю хто така Козлова, але Ви переоцінюєте її вплив…
Олексій Пономаренко
Ну Козлова це більше собіратєльний образ ніж вона одна.
Святослав Вишинський
Парадокс у тому, що Віктор Янукович теж переміг на умовно чесних виборах (якщо в Україні такі можливі). Ще більший парадокс у тому, що після всіх останніх подій — він і далі має всі шанси перемогти. Значить, не в процедурі справа.
Віктор Довганич
Повністю підтримую! Куди здавати документи для участі у виборах мера?
Mitja Olexandrovich
Довганич? пішов [видалено модератором]!
Це все утопія! Треба не бла-бла-бла, а по-перше [видалено модератором] будь-який мисливський магазин, озброюватись і йти далі, наприклад на військову частину, на будь-який відділ міліції щоб отримати там реальну автоматичну зброю. будуть жертви, бо доведеться стріляти. багато стріляти. іноді навіть нерозуміючи куди. а далі [видалено модератором] всіх хто в цьому режимі — а це — депутати, міліція, їх сімї близькі та рідні. держслужбовцями не треба гребувати, теж — живуть за кошт платників податків.всіх очильників і керівників [видалено модератором] треба. це нормально, і синіх і зелених і жовтих і червоних. ви ж коли лікуєтесь приймаючи антибіотик ви ж розумієте що він вбиває всі мікроорганізми в вашому тілі? і непотрібні і потрібні, а потім за допомогою вітамінів, бульйонів ви за якийсь час відновлюєтесь. так само і з державою, зачистити, помучатись і відновитися.
Останній раз відредаговано
Mitja Olexandrovich
Модератор, ти деякі моменти так зашурував що довганич подумає що я його на хеееуееей післав. а я його туди не слав, це все його збочена увага. будь так ласкавий, залишай все написане так як воно написане, бо це є моя думка яка має право на існування, а інакше твій ресурс нічим не відрізняється від режву яника, де все в перспективі модерується. так, і слово стріляти в жодному із словників не зазначене як лайливе.
Святослав Вишинський
У мережі ВКурсі.ком є обмеження не лише на нецензурну лексику, але й на прямі образи користувачів. Як і прямі заклики до насильства. Модератор розбирається краще. Якщо Правила клубу не влаштовують — Вас ніхто не затримуватиме.
Останній раз відредаговано
Віталій Бурденюк
У чужому домі поважай господаря. Якщо Вам здається, що адміністрація до Вас ставиться упереджено, то тут тебе ніхто не тримає. Людина з іронією відреагувала, а Ви, пане, неадекватно емоційно реагуєте. Тут не місце вашим емоціям. Давайте говорити спокійно, поважаючи думку один одного. Ви ж заради цього тут і знаходитесь.
Останній раз відредаговано
Mitja Olexandrovich
Воу-воу, полегше. накинулись! в ніжки падати вам не буду, проте до порчдку звик, правила прочитаю. далі будем бачити.
Віталій Бурденюк
=) Мені взагалі все-одно і ніхто на Вас не кидався. Хотів допомогти, але тепер жалкую. Не приймайте мій коментар за особисте звернення. Це просто мій погляд. І справа далеко не в правилах. Просто онлайн-етикет. З повагою, Віталій.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте